Jesenska članska ekskurzija 2020

V zadnjem času nam »CORONA 19« kroji naše življenje, kljub vsemu si želimo druženja, zato vas vabimo na izlet po naši lepi Sloveniji , seveda ob upoštevanju vseh priporočilih NIJZ (maske in razkuževanje, varnostna razdalja).

Pot nas bo vodila v Štajersko prestolnico Maribor, po dolini Drave in na zeleno Pohorje.

v soboto, dne 26. septembra 2020- ODHODI:
– iz Celja iz pred nove avtobusne postaje, Mariborska cesta ob 06.40 uri

– iz Radeč ( Rimske Toplice, Laško, ) – avtobusna postaja ob 06.00 uri
– iz Slovenskih Konjic – avtobusna postaja ob 07.15 uri

Ob prijavi lahko dobite vse dodatne informacije v naši pisarni ali na telefonu 03 492 48 70. Naš delovni čas je ob ponedeljkih in četrtkih od 08.00 do 13.00 ure. Prijave bomo zbirali do vključno 21. septembra 2020.

Cena potovanja:
Cena za člane je 59,00 € (pogoj je plačana članarina za leto 2020). Za nečlane je cena 74,00 €. Plačilo se izvede izključno z nakazilom na TRR 0510 0801 4233 190, da zaradi evidence pri plačilu navedete ime in priimek. Letna članarina je 10,00 €.

Firme oz. poverjeniki naj po el. pošti drfd.celje@siol.net, obvezno dostavijo poimenski seznam udeležencev. Novi člani naj pošljejo tudi vse podatke, ki so nam potrebni za vpis v naš seznam. Poverjeniki, ki so zbrali članarino za najmanj deset članov, imajo popust 15,00 €.

Vsi udeleženci izleta morate sporočiti telefonsko številko.

V ceni je zajeto: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, cestnine in parkirnine, stroški dveh voznikov, vstopnina v Splavarski muzej in vodenje po parku Viltuš, ogled Ladejenkove domačije in Pajšte ter cerkve Na Puščavi ter pot med krošnjami-stolp , topla malica, pijača na avtobusu, večerja, vodenje in organizacija potovanja.

Pričakujemo Vaše čimprejšnje prijave s plačilom udeležbe, s tem nam boste omogočili lažje delo pri organizaciji ekskurzije.

Za veselo razpoloženje in dobro voljo bomo poskrbeli skupno in smo kot vedno pripravljeni na vaše sproščeno sodelovanje.
Za oglede priporočamo primerno obutev in obleko.

ODHOD : SOBOTA, 26.09.2020

PROGRAM POTOVANJA

Zjutraj ob 06.00 odhod avtobusa iz SEVNICE, RADEČ, LAŠKEGA in ob 07.00 iz CELJA. Vožnja v ŠTAJERSKO PRESTOLNICO MARIBOR. Krajši prehod po mestnem središču z ogledom Mestnega trga, stolnice, Glavnega trga in Gosposke ulice ter na koncu kavica. Potovanje nadaljujemo po DOLINI DRAVE in se za nekaj časa ustavimo ob gradu VILTUŠ, neizkoriščenem biseru slovenskega turizma. Grad VILTUŠ mnogi imenujejo speča lepotica ob Dravi! Sprehod okrog gradu in po angleškem parku. Zatem pa nadaljujemo pot do hidrocentrale FALA, prve slovenske hidroelektrarne na Dravi. Foto postanek in zgodba Fali… Sledi MALICA v enem od gostišč v okolici. Po malici pa ogled SPLAVARSKEGA MUZEJA v JAVNIKU. Zatem nadaljevanje potovanja proti POHORJU. Najprej ogled znamenite romarske cerkvice NA PUŠČAVI, nato pa ogled STARE LESENE KMEČKE STAVBE – LADEJENKOVO in SUŠILNICE SADJA – PAJŠTVE v LOVRENCU NA POHORJU. Nadaljevali bomo pot po makadamski cesti po dolini potoka RADOLJNA do KOČE NA PESKU. Tam krajši postanek na nadmorski višini 1386 metrov…kakšen sprehod po tamkajšnjih pašnikih, SVEŽ POHORSKI ZRAK, MORDA CELO KAKŠEN POHORSKI BRINJEVČEK?!. Nato še nekaj kilometrov potovanja skozi Pohorske gozdove in že smo na ROGLI. Ogled in hoja po POTI MED KROŠNJAMI, ki je največja nova pridobitev športnega centra Rogla. Lep, enostaven sprehod po lesenih podestih na razgledno ploščad 37 metrov na pohorskimi smrekami s čudovitim razgledom nas čaka. Primerno za vse! Možni sprehodi po okolici, do Mašinžage, Pohorske vasice, hotela Natura itd… Za zaključek sledi lepa panoramska vožnja med pohorskimi vasicami RESNIK in SKOMARJE do okolice ZREČ. Zaključna večerja v domačem gostišču. Prihod v domače kraje v poznih večernih urah.