INŠPEKCIJSKI NADZORI IN DAVČNI POSTOPEK ( PRAKTIČNO ZA PRAKTIKE) IN NADZORI IZVAJANJA PROTIKORONSKIH UKREPOV)

Posvet bo vodila predavateljica Simona Štravs, univ.dipl.prav.davčna svetovalka in častna članica ZDSS

Posvetovanje bo potekalo v sredo, 23.9.2020, od 9.30 do 14.00 ure. Zaradi upoštevanja zaščitnih ukrepov NIJZ moramo žal omejiti število udeležencev v predavalnici na 50 oseb, zato se bo posvetovanje hkrati izvajalo še v obliki Webinarja preko ZOOM-a.

Zaradi lažje organizacije vas vljudno prosimo za vašo pravočasno prijavo, in sicer do 17.9.2020, pri čemer navedite željeno obliko izobraževanja. Vse, ki se boste odločili za posvetovanje v živo prosimo, da upoštevate vse zaščitne ukrepe (zaščitne maske, razkuževanje pred vstopom v predavalnico). Želimo vas še opozoriti, da prijav za posvetovanje v živo po izpolnitvi prostih mest (50) žal ne bomo mogli več sprejemati, zato vas vabimo, da se čim prej prijavite (prijavnica na koncu besedila).
Predavateljica bo obravnavala:
Nekateri poudarki:

  1.Obnovili bomo osnove na desetih temeljnih področjih davčnega postopka

Teorija prikazana v praksi:

  2. Inšpekcija nadzorov izvajanja protikoronskih ukrepov
  3. Kratek pregled »Covid 19« zakonodaje

   3.1. Kratek pregled »COVID-19« zakonodaje:
   – Na katere določbe o nadzorih velja biti pozoren

   – Pristojnosti posameznih institucij

   – Katera določila ne veljajo več po 31.5.2020 in katera še?

   3.2. Kaj vse moramo imeti pripravljeno, izkušnje in ugotovitve iz prvih nadzorov inšpektorata za delo
   3.3. Aktualno
   – Opozorila na sklepe vlade – nekateri ukrepi ne veljajo več
   – Aktualno o izplačilu regresa za LD
  4. Napovedi določb in opozorila novega PKP 4 na področju zaposlovanja, obračun plač, povračila stroškov dela
  – Ukrep čakanja na delo
  – Ukrep »izdaja odločb o karanteni«
  – Odmiki in odstop od določb določenih zakonov (najpomembnejši)
  5. Odgovori na vprašanja.

Za uspešno izvajanje posvetovanja boste vsi prijavljeni udeleženci prejeli gradivo v elektronski obliki na vaš elektronski naslov.
Tisti, ki boste posvetovanje spremljali preko Webinarja boste povezavo na webinar prejeli po obvezni prijavi na elektronski naslov, katerega boste navedli. Zadnji rok prijave je 17.9.2020. V primeru tehničnih težav nam to sporočite na naš e-mail in vas bomo poklicali.

Za izvajanje spletnih seminarjev uporabljamo orodje ZOOM, katerega namestitev priporočamo pred pričetkom webinarja. Da boste lahko nemoteno spremljali on-line seminar potrebujete še računalnik s slušalkami (z zvočniki) ali tablico ali pametni telefon.
Za informacije smo dosegljivi na e-mail: drfd.celje@siol.net, in preko telefona 03 492 48 70, vsak ponedeljek in četrtek, od 08.00 do 13.00 ure.
Za vse, ki niso plačniki letnega ciklusa posvetovanj za leto 2020 je kotizacija 180 € (z vključenim DDV) in jo je potrebno plačati na naš transakcijski račun.

Pri prijavi navedite kako boste spremljali posvetovanje. Pri vstopu v dvorano (če bi želeli poslušati posvetovanja v živo) predložite potrdilo o plačilu in obrazec s podatki, ki so potrebni za izstavitev računa.