Jesenska članska ekskurizija v Avstrijo v soboto 23.09.2023

Vabimo vas na našo tradicionalno jesensko člansko ekskurzijo, ki smo jo organizirali za člane našega društva, v organizaciji TA Komptur iz Celja; in sicer v

 

Avstrijo, Friesach (Breže), Krka , Visoka Ostrovica

v soboto, dne 23. septembra 2023

 

 ODHODI:

– iz Celja iz pred dvorane Zlatorog, Mercator Hudinja      ob 06.00  uri

– iz  Radeč ( Rimske Toplice, Laško, )                       – avtobusna postaja       ob 05.15 uri

– iz Slovenskih Konjic                                                –  avtobusna postaja       ob 05.30  uri

 

Ob prijavi lahko dobite vse dodatne informacije v naši pisarni ali na telefonu 03 492 48 70. Naš delovni čas je ob ponedeljkih in četrtkih od 08.00 do 13.00 ure. Prijave bomo zbirali  do vključno 11. septembra 2023.

 

Cena potovanja:

Cena za člane je 90 € (pogoj je plačana članarina za leto 2023).  Za nečlane je cena 100 ,00 €. Plačilo se izvede izključno z nakazilom na TRR SI56 0400 1004 6474 920, prosimo, da zaradi evidence pri plačilu navedete ime in priimek. Letna članarina je 10,00 €.

 

Firme oz. poverjeniki naj po el. pošti drfd.celje@siol.net, obvezno dostavijo poimenski seznam udeležencev. Novi člani naj pošljejo tudi vse podatke, ki so nam potrebni za vpis v naš seznam. Poverjeniki, ki so zbrali članarino za najmanj deset članov, imajo popust 15,00 €.

 

V ceni je zajeto: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, cestnine in parkirnine, strošek voznika, ogled cerkve in kripte Krka, ogled gradu in žičnica (vzpon) na grad Visoka Ostrovica, DDV, sendvič in voda na avtobusu, večerja, vodstvo in organizacija potovanja.

 

Pričakujemo Vaše čimprejšnje prijave s plačilom udeležbe, s tem nam boste omogočili lažje delo pri organizaciji ekskurzije.

Za veselo razpoloženje in dobro voljo bomo poskrbeli skupno in smo kot vedno pripravljeni na vaše sproščeno sodelovanje.

 

Za oglede priporočamo primerno obutev in obleko.

 

 

 

 

FRIESACH (BREŽE), KRKA, VISOKA OSTROVICA (HOCHOSTERWITZ) …

MANJ ZNANA AVSTRIJSKA KOROŠKA, PO POTEH SV. EME …

 

 

Odhod iz CELJA ob 6.oo uri, izpred dvorane Zlatorog, Mercator Hudinja. Vožnja skozi DRAVOGRAD v Labotsko dolino.  Na poti postanek za oddih, morebitno kavico ali sendvič… Sledi vožnja po slikoviti pokrajini LABOTSKE DOLINE  med Golico in Svinško planino (Koralpe in Saualpe) do starodavnega mesta FRIESACH/BREŽE, najstarejšega mesta na avstrijskem Koroškem. Ogled mestnih znamenitosti: Mestni muzej, cerkev sv. Petra, farne cerkve in sprehod ob mestnem obzidju. Prosto za prigrizek iz nahrbtnika ali v eni izmed mestnih restavracij ali pa samo kavico in sladico v izbrani mestni kavarni Craigher, ki slovi po sladicah… npr. Breški pfenig itd. Nato skok v sosednjo dolino – KRŠKA DOLINA in vožnja do slavne STOLNICE GURK/KRKA. Ogled bisera romansko-gotsko-baročne arhitekture in slavnega groba sv. Eme (rojakinje iz Kozjanskega!). Še krajši postanek za panoramski pogled na grad STRASSBURG in zatem vožnja mimo ST. VEITA do gradu VISOKA OSTROVICA (HOCHOSTERWITZ). Ogled ENKRATNE GRAŠČINE: vzpon z žičnico na grad, ogled gradu – kulturnozgodovinska srednjeveška zbirka, prosto za razgled oz. oddih … Povratek z gradu peš. Proti doplačilu (6 eur ) pa lahko tudi z žičnico. Povratek mimo Velikovca (Voelkermarkt) v dolino Drave. Še zaključna večerja na Koroškem. Povratek v Celje.

 

CENA POTOVANJA ZA OSEBO JE: 

40 UDELEŽENCEV IN 90.- EUR

Izleti in druženja